söndag 13 augusti 2017 Varmt välkommen till Espnäs!


                   foto: Anders Frånberg

             2017 års LandArt/Konstobjekt-utställning


LIVETS VÄVBodil Halvarson

Christina Langert

Gunilla Classon

Niklas Tinnsten

Åsa Maria Hedberg

Anki HallqvistKonstutställning i KonstLadan finns kvar till 1 oktoberKonstverken i naturen går alltid att se!VERNISSAGEN ägde rum lördagen den 22 juli,

då med Musikunderhållning med Thilda Persson

och performance under vernissagedagen

Titeln på årets utställning, Livets väv, är inspirerad av Hövding Seattles tal 1854 ”..människan har inte skapat livets väv, hon är blott en tråd i den, det hon gör mot väven, gör hon mot sig själv.”


Konstnärerna har förhållit sig helt fritt till temat.
- Utställningen utgår från KonstLadan där finns årets konstutställning fram till 1 oktober. Det finns möjlighet att sitta där inne el utanför, ta gärna med egen fikakorg.

- Konstrundan är rödmarkerad ca 3 km promenad utmed Locknesjön, genom skog och över en vacker myr. 

Tidigare års konstverk kan också ses utmed konstrundan, mer eller mindre förändrade av tid, väder och vind.

Information om de tidigare verken:
http://ankiskonststig.blogspot.se
https://ankihallqvist.wordpress.com


Espnäs ligger vid östra stranden av vackra Locknesjön,

ca 1 mil söder om Brunflo, skyltat från E 14 och E 45

Parkering bakom ladugården


fb ”Landart/Konstobjekt vid Locknesjön”
Info - Anki 070 654 23 99Deltagande konstnärer och konstverken i naturen:


1. Bodil Halvarson

                                 
Venetiansk glasmosaik (smalti)

Till pojkarna som bodde på andra sidan sjön


I det vackra landskapet vid Locknesjön hade vi sex deltagande konstnärer redan i vintras valt ut våra platser där vi skulle skapa/visa våra verk.

Jag hade valt en plats vid sjön med utsikt över till byarna Tramsta och Ångsta. Från min plats vid sjön ser man Lockne kyrka. Nära kyrkan ligger Ångstagården som under en tid var flyktingboende.

Under hösten och vintern 2015 träffades en grupp killar som bodde på Ångstagården och jag två gånger i veckan i fjorton veckor på ABF i Östersund. Det hela hade namnet "Samhällskunskap på svenska för asylsökande".

Killarna hade helt nyligt kommit från Syrien och Irak till Sverige, några hade bara varit här i sexton dagar när vi träffades första gången. Vi pratade med varandra med hjälp av en av killarna, Burhan, som översatte via engelska.

När jag valde platsen vid sjön var tanken att jag skulle göra ett verk där som killarna skulle kunna se från Ångsta. Men som många andra flyktingboenden lades boendet i Ångsta ned och killarna flyttade därifrån och bor nu runtom i landet.

Jag gjorde ett verk till dem ändå. Jag tänkte på dagarna där på ABF, hur roligt det var att få dela dem med er, Ahmad, Khalid, Burhan, Hisham, Zaid, Ali, Ahmed, Robi, Ibrahim, Sufyan, Herdi, Mohammad, Abdulateef. Bilden "föreställer" mitt minne av dagarna på ABF, allt var nytt för er, det låg öppenhet och koncentration i luften och det var en gåva att få träffa er.2. Anki Hallqvist


 Röd tråd II

..tänker på röda trådar och mycket som sker i vår värld, kan vattenlinjen komma så här högt om vi inte gör mer gott för naturen? Verket kan ses från den gamla byvägen, i björkskogen en bit in hos kvigorna och ungtjuren i kohagen, vilken beträdes på egen risk.
 Jag bor här i Espnäs, ateljé på Härke Konstcentrum och Haga Bygdegård.
Medlem i KC Nord, Härke Ateljéförening och ÖKGV.    Tel 070 654 23 99 http://ankiskonststig.blogspot.se  https://ankihallqvist.wordpress.com 
3. Niklas Tinnsten
                                                foto: Anders Frånberg

Reflektion

Till denna, min första LandArt utställning, ville jag skapa något som fångar ljuset och spelar med vattnet. 

Jag är Född i Luleå 1982, flyttade tidigt till Eskilstuna och sedan till Östersund där jag har bott större delen av mitt liv. Efter gymnasiet studerade jag Informativ Illustration vid Mälardalens högskola – åter igen i Eskilstuna, därefter flyttade jag tillbaka till Östersund och började jobba på dokumentationsföretaget Tikab som Teknisk illustratör. Den senaste tiden har jag gått två år på konstskolan i Östersund och blivit medlem i ÖKGV.
Fröjavägen 11 A, 832 47 Frösön Tel: 0730-48 67 53.

4. Åsa Maria Hedberg
                                                foto: Anders Frånberg

Φ [phi:] of horsepower

Konstverket ger besökaren möjlighet att uppleva det gyllene snittet – Φ – genom att vandra på dess stigar och stanna till på/vila i dess skärningspunkter. Verket krävde – är besjälat av – och ger tillbaka hästkrafter.

info@asamariahedberg.se   Tel. 073 0875112

5. Gunilla Classon
                                                        

Mitt livs väv är stickad och ur den dansade älvorna.

Jag har stickat i stort sett hela mitt liv, både för hand och på handstickmaskin. Oftast har jag arbetat med ull, mjuk ull. Till denna LandArt-utställning ville jag prova något nytt, därav valet att sticka i metall. Jag kunde inte helt lämna ullen så den fick också vara med. Jag har alltid tyckt om motsatser och här vill jag ställa det mjuka mot det hårda och nutid mot framtid. Jag tycker att det ska bli väldigt spännande att få se vad väder och vind kommer att göra med mitt verk. 

Jag bor i byn Nyvik, har gått två år på Östersunds konstskola och är sedan hösten 2013 medlem i ÖKGV. Jag är också delägare i affären Gaupa Hantverk och säljer där mina egna stickade alster under varumärket "ull i form". gunillaclasson.se    ulliform.se

Kontaktas via mail gunilla.classon@gmail.com

6. Christina Langert


En lind, en ask, en ek, en lönn, en bok och den Jämtländska skogen

De jämtländska skogarna domineras av barrträd och björk. Förutom björken kan andra lövträd växa här men dessa kategoriseras som trädgårdsträd och inte som en del av den naturliga skogen. Den skog vi möter idag är, precis som i trädgården, övervägande planterad. Var går då gränsen mellan skog och trädgård, det vilda och domesticerade och hur förändras biotoper av människans planteringar och klimatpåverkan över tid?

Bor på Norderön. Magisterexamen i Fri Konst, Kungl. Konsthögskolan.
www.christinalangert.se                 christinalangert@gmail.comInga kommentarer:

Skicka en kommentar